Kisah aku



Myspace Glitter Graphics - http://www.glittertextgraphics.com


Aku memulakan proses untuk menurunkan berat badan 2hb Oktober 2011
Niat tu dah lama benornya aku pasang semenjak aku mula merasakan baju baju yang dulunya aku boleh pakai..satu persatu mula tersimpan begitu saja..bila nak masuk mula rasa tak selesa makanya setiap stok baru yang di beli makin membesarlaaa saiznya..rupa rupanya keterlekaan aku memakai saiz baju yg besar dan longgar membuatkan aku bertambah tambah lagi leka..maklumler bila rasa longgar dan selesa badan pun ikot jugak mmbesar ikot baju yang di pakai tu...huhh!

Aku mula rasa semcm bila lihat diri sendiri kat cermin...terbonjol sana sini...errkk! tak canntikk..tp kata2 hati tu cuma bermain2 kat dlm hati jer...lelebih lagi asben plak tak komplen apa apa..bertambah le lagi keterlekaan ku untuk menurunkan semula berat badan ini...

So ..aku cuba pujuk diri alaaaaahh..aku gemuk pun sape nak peduli..janji hati senang tiap hari asben sayang hidup aku bahagia sangat sangat skarang nihh..pedulik le aper orang nak kata...pendekkata AKU BAHAGIA SKARANG..NIH.!!.


KETERLEKAAN KU semakin jauhh jauhh dan pergi jauhhh...sehinggalah aku sendiri perasaan aku mesti lakukan sesuatu...sampai bila nak jadik begini...saiz baju makin hari makin meningkat...jika di biarkan mauu tak muat pintu plakk kangg..hhuhuhu KETAKUTAN mula menguasai diri...

sehinggalah pada suatu hari..di laman sosial yang popular skang nih...rakan satu sekolah mengirimkan suatu info berkaitan dengan penurunan berat badan...errkkk! aku hanya pandang dan baca je...lagi sekali kata kata hati bermain lagi dalam hati...(of coz laa dlm atikan ..takkan luar ati plak..ahak..ahak) "ermmmmm..Iye ke..! bleh prcaya ke..!...aku nih kang angat angat taik cicak jer kang...mmula jer teruja nak try..pastu kang hampehhh...rase loya laaa..tak sedappp kang aku tinggal jer cenggitu..dahhh mmbazir lagi...psl yang sebelum nih mcm tu gak..berkobar brsemangat nak buat..pastu hampehh nyok...back to same habit..cesssssss" so tinggal cenggitu jer laaa posting kawan aku tu...dan tak meninggalkan kesan apa apa pun to my heart..(kerassss mcm kerak nasi..ahak ahak..)

kemudian....tiap kali bukak laman sosial tu alaaaa..panjang sangat nak taip la...senang citer FB laaa...hehehe so sambung balek..tiap kali asik bukak FB..tak jeda jeda info pasal nak kurus asik ler terkluar..adehhhhh just scroll jer laaaaa bagi ilang..hehehe...tngh2 scroll ttiba errkkk!..kawan satu sekolah lagi dah kurusss....jeng jeng jeng.....aku mula curi curi baca kisah dia mula nak kurus...ha ha ha (tak leh tipu diri sendiri...aku sebenarnya teruja gakkk nak kurus...tp sebab ati keras mcm kerak nasi...lupaaakann je la..)

baca punya baca punya baca....deyyyy berapa bnyakk baca da.....! ok  ok aku just nak bagi ekspresi aku ketika berkaryaa...ahak ahak....ok sambung balek...so hati aku mula tersentuh pas baca citer member aku nih...lagi sekali hati aku mula nak cucuk jarum...hehehe "try laaa beb..tak salah ko try...kann..." huhuhuuh..."ko kannnn selalu menerima apa jua kegagalan dan ko juga suka mencuba...kalo gagal ko tauuu dimana kelemahan ko....try key...try..."

uwaaaaaaaaa...aku mmg lemah bila kes pujuk rayu diri sendiri nih menguasai diriku ini...plssssssssss...so di suatu malam yang sunyik..aku mula bermessage ler ngan tokey nye produk nihh...hehehe akhirnya aku tewas...malam tu jugak dah hampir nak pagi...(aku mmg kalo dok depan komputer nih...sampai ke pagi pun tak nyedor...hehe..) asben aku terkejot psl nak gi bilir ayor (loghat perak tauu!)......

baa...baa meh ler sini nengok nih jap...ok tak kalo mama cuba nih..bla..bla bla..bla...hehehe kes malas nak taip..korang pempaham jer laa sendiri nih kes aku pujuk rayu asben ler...takyah le aku nak citer detail..hehe....

asben aku cakap aper korang tauu..."ok..baba beli.." aper lagi yaaahoooooooooooo....hehe dia memang tak banyak kerenah whatever aper yang aku nak..dia pasti tunaikan...huhuhu korang jgn jeles plak...tp aku  nih pun bukan ler jugak kaki pisau cukur mmentang pun...kiranya aku nih..berpada pada laa jugak kalo nak ngikis..hehehe bukan utk sapa kannn dah berikrar dulu kann masa akad nikah...hua hua hua....u jump i jump..ahak ahak...

soo...di takdirkan laaa sampai skang aku still teruskan usaha untuk nampak cunnnn semula dengan produk nih...memang keberhasilannya tak di nafikan...sangat sangat teruja...tak kusangka seminggu jer aku telan bende alah tu dan ikot peraturan yang di tetapkan 5kg aku berjaya menurunkan berat...alhamdulillah....korang nak tahu sebab aper aku beria ria teruja ngan produk nih...dan sebab aper aku puji bagai nak rak...nanti aku citer kemudian eehhhhh...bagi korang plak rase teruja...hehehehee...ok will be continue jap lagi ke esok ke lusa ke....kalo aku ada mase....orait cau cincauuuu....